Aurescu merge la Chișinău pentru a discuta despre criza din Moldova
Aurescu merge la Chișinău pentru a discuta despre criza din Moldova (Foto: ziuanews.ro)


Aurescu merge la Chișinău pentru a discuta despre criza din Moldova cu „forțele parlamentare și politice implicate”, aceasta este decizia pe care preşedintele Iohannis a luat-o în această problemă.

Consilierul Prezidențial pentru politică externă Bogdan Aurescu va efectua, astăzi, o vizită de lucru la Chișinău. Vizita are loc în contextul evoluțiilor politice recente din Republica Moldova, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Delegația condusă de Consilierul Prezidențial pentru politică externă, din care fac parte și Dan Neculăescu, secretar de stat pentru relații cu vecinătatea estică și relații multilaterale la nivel global în cadrul Ministerului Afacerilor Externe român, și Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova, va avea întâlniri cu forțele parlamentare și politice implicate în criza în curs din Republica Moldova, cu care va fi discutat contextul politic al crizei.

În conformitate cu Poziția României privind situația politică din Republica Moldova, exprimată la data de 11 iunie, va fi reiterat apelul țării noastre la calm, reținere și dialog, necesare stabilității Republicii Moldova, și la continuarea parcursului său european.

„România, ca partener strategic al Republicii Moldova, consideră necesară o soluționare cât mai rapidă a crizei pe cale pașnică, în conformitate cu valorile și principiile Uniunii Europene, inclusiv ale statului de drept, precum și cu opțiunile exprimate prin vot de cetățeni la alegerile parlamentare din februarie 2019”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.