10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpecializări noi la Universitatea din Craiova

Specializări noi la Universitatea din Craiova

Specializări noi în acest an pentru admitere la Universitatea din Craiova. Noutăţile sunt atât la nivelul licenţă, cât şi la master.

Oferta educaţională la Universitatea din Craiova a fost îmbogăţită anul acesta cu specializări noi la Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova. Astfel, pentru admitere la studiile de licenţă, ca specializare nouă este Comunicare audiovizuală.

Reprezentanţii Universităţi din Craiova spun că această nouă specializare este la domeniul Arte, iar admiterea se va face pe bază de examen.

„Specializarea Comunicare audiovizuală este în domeniul cinematografiei şi media. Cuprinde astfel şi scenaristică, filmologie, fotografie, publicitate on-line.  Admiterea se va face pe bază de examen pentru că face parte din domeniile vocaţionale. După părerea mea, este nevoie în Oltenia de specialişti în comunicare audiovizuală ca de aer. Vorbim aici de oameni specializaţi în fotografie, în filmare, în proceduri moderne de montaj. Studenţii vor învăţa aceste lucruri de la profesori veniţi din Bucureşti. De exemplu vor avea cursuri cu Beatrice  Comănescu, care ne-a sprijit de la început. De asemenea, la cursuri va fi şi regizorul Bogdan Cristian Drăgan. Vor fi şi profesori de la Jurnalism. Specializarea are şi o puternică componentă media“, a precizat lect. univ. dr. Xenia Negrea, reprezentant Biroul de Presă al Universităţii din Craiova.

Alte specializări noi la Universitatea din Craiova

Tot la Facultatea de Litere a fost înfiinţată şi o nouă specializare de master,  Management şi antreprenoriat cultural. Această specializare este încadrată în domeniul Teatru şi artele spectacolului.
„Am observat că este nevoie de management şi antreprenoriat cultural. Un manager sau un management cultural ca şi un management media nu este acelaşi lucru cu managementul unui spital sau al unei şcoli“, a mai precizat lect. univ. dr. Xenia Negrea.

De asemenea, la programele de master la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a fost înfiinţată specializarea Administarea afacerilor în limba engleză.

Admiterea la programele de licență și master va începe în luna iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS