-0.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 ianuarie, 2020
Acasă Actualitate Guvernul a aprobat Memorandumul pentru finanțarea instalării unor stații de încărcare a...

Guvernul a aprobat Memorandumul pentru finanțarea instalării unor stații de încărcare a mașinilor electrice

-

Guvernul a aprobat miercuri memorandumul privind schema de ajutor de stat, de 250 de milioane de lei, pentru instalarea acestor stații de încărcare. Ele vor fi instalate pe șoselele din România și în orașe. Ministerul Mediului estimează că în toamnă va fi lansată sesiunea de finanțare pentru acest nou program.

Bugetul alocat schemei de ajutor de stat, pe parcursul celor 6 ani de valabilitate, este de 250 milioane lei, scrie Hotnews. Bugetul aferent anului 2019 este de 92 milioane lei. Schema se adresează unui număr de 600 potențiali beneficiari, cu un număr mediu anual de 86 de beneficiari. Beneficiarii măsurii de finanțare sunt operatorii economici, ce activează în toate sectoarele/domeniile de activitate.

Fiecare staţie va avea două puncte de încărcare

Schema de ajutor de stat va fi aplicată până la 31 decembrie 2025. În această perioadă pot fi selectați beneficiarii și se pot semna contractele de finanțare nerambursabilă. Plățile în cadrul contractelor semnate urmează să se efectueze până la 31 decembrie 2027.

Fiecare instalație va avea 2 puncte de încărcare, cu o putere de peste 50 kw/punct.

Infrastructura de alimentare a autovehiculelor cu energie electrică se va amplasa pe autostrăzi, drumuri naționale și europene. Fiecare va fi la o distanță de cca. 100 km una de cealaltă.

Această schemă de ajutor de stat va fi administrată de Administrația Fondului pentru Mediu. Aprobarea Ghidului de finanțare a programului se face prin Ordin al conducătorului autorității publice centrale pentru protecția mediului.

ȘTIRI VIDEO GdS

Preşedintele Ucrainei respinge demisia premierului

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins vineri seară demisia prezentată dimineaţă de prim-ministrul Oleksiy Honcharuk. Acesta îşi depusese demisia în urma publicării...