Acasă Actualitate Kovesi este din nou la judecata CSM

Kovesi este din nou la judecata CSM

-

Kovesi este din nou la judecata CSM cu privire la cele două rapoarte întocmite de Inspecţia Judiciară. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) reia, astăzi, discuţiile în cazul fostului procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Cele două rapoarte au fost întocmite de Inspecţia Judiciară în cursul anului 2018. În acest caz au existat mai multe amânări, ultima fiind pe 8 mai.

Una dintre acţiunile disciplinare se referă la manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu. În cadrul unei şedinţe de lucru, fosta şefă a DNA ar fi avut astfel de manifestări, aşa cum rezultă din înregistrări audio apărute în spaţiul media la data de 18 iunie 2017, potrivit Inspecţiei Judiciare.

„Laura Codruța Kovesi ar fi folosit faţă de colegii procurori un ton superior şi agresiv, inadmisibil în raport cu standardele minimale de etică şi deontologie ale unui magistrat. Acest limbaj a fost de natură a genera în rândul opiniei publice un sentiment de indignare şi un dubiu legitim cu privire la respectarea principiilor supremaţiei Constituţiei şi a legilor, precum şi a imparţialităţii procurorilor”, potrivit Inspecţiei Judiciare.

Al doilea raport

În al doilea raport al Inspecţiei Judiciare se susţinea că Laura Codruţa Kovesi a inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul DNA Ploieşti, care constituiau probe într-un dosar care îi viza pe membrii familiei Cosma.

În ciuda problemelor de la București, fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat într-un interviu acordat Politico că nu are de gând să se retragă din cursa pentru funcţia de procuror-şef european.

„Nu, sub nicio circumstanţă. Până nu este finalizată procedura, am o şansă să obţin această funcţie şi lupt pentru şansa mea până în ultima secundă”, a declarat Kovesi după ce a fost întrebată dacă a luat în considerare să retragă din cursă, potrivit realitatea.net.

Ea a respins speculaţiile conform cărora ar intenţiona să intre în politică, spunând că nu are nicio intenţie să îşi părăsească profesia.
Kovesi spune că va avea răbdare până când se vor finaliza negocerile între Consilul UE şi Parlamentul European.

ȘTIRI VIDEO GdS