10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccident mortal cu trotineta electrică

Accident mortal cu trotineta electrică

Un accident mortal cu trotineta electrică a avut loc luni noapte la Paris. Un bărbat, de 25 de ani, care circula pe o trotinetă electrică a murit după ce s-a lovit de un camion. Victima a fost transportată la spital în stop cardio-respirator, dar din cauza rănilor suferite a murit. Şoferul camionului a fost arestat preventiv, potrivit Yahoo News.
Accidentul a avut loc la ora locală 22.30 (23.30, ora României), în al XVIII-lea arondisment, în cartierul popular Goutte d’Or. O sursă din cadrul anchetei a declarat că, tânărul circula cu viteză şi că nu ar fi acordat prioritate camionului.

Apărute în urmă cu un an, aproximativ 20.000 de trotinete electrice sunt disponibile doar în Paris, furnizate de douăsprezece companii de închiriere. Trotinetele au devenit o adevărată bătaie de cap a Primăriei Parisului, în absenţa unei legi care să le reglementeze. Nu este greu să ne imaginăm ce haos produc acestea zi de zi, când utilizatorii lor fac slalom printre pietoni.

Măsuri pentru evitarea accidentelor

Anne Hidalgo, primarul capitalei franceze, a declarat că va limita la 20 km/h viteza maximă permisă pentru aceste vehicule în majoritatea zonelor, respectiv la 8km/h în spațiile cu trafic pietonal intens. În plus, cei care închiriază trotinete electrice nu le vor mai putea „abandona” oriunde, ci vor trebui să le parcheze exclusiv în spații special amenajate cu acest scop.

În aprilie anul trecut, un bărbat de 81 de ani a murit în Levallois-Perret, în afara Parisului, după ce a fost lovit de o trotinetă electrică.
o altă tragedie recentă, provocată tot din cauza unei trotinete electrice care se deplasa pe partea carosabilă. La sfârșitul lunii mai, un bărbat în vârstă de 27 de ani circula cu un astfel de vehicul când s-a izbit de un autoturism, în orașul suedez Helsingborg. Din păcate, acesta a murit la scurt timp după ce a fost transportat de urgență la spital.

În urma acestui accident, Agenția de Transport a Suediei a solicitat interzicerea prin lege a circulației trotinetelor electrice pe partea carosabilă a drumurilor publice.

În România, aceste vehicule nu sunt reglementate prin Codul Rutier, astfel că cetățenii care dețin sau care închiriază trotinete electrice se pot deplasa cu ele oriunde, cu orice viteză. Poliția Română solicită actualizarea urgentă a legislației, pentru a stabili un cadru precis în care vehiculele respective pot fi utilizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS