14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorul Bogdan Licu, mandat prelungit la șefia Parchetului General

Procurorul Bogdan Licu, mandat prelungit la șefia Parchetului General

Mandatul procurorului Bogdan Licu la conducerea Parchetului General a fost prelungit marți cu însă șase luni. Decizia a fost luată de procurorii din CSM, scrie Hotnews. De asemenea, s-a decis ca fostul agent guvernamental Răzvan Horațiu Radu să fie delegat în funcția de adjunct al procurorului general.

Timp de 4 ani, Radu a fost agentul României la CEDO. Totodată, timp de 7 ani el a fost agentul României la CJ a Uniunii Europene. Răzvan Horațiu Radu a fost demis în mai 2018 de către premierul Viorica Dăncilă, fiind înlocuit cu Costin-Radu Canţăr.

Licu a fost adjunct al procurorului general din 2016

Bogdan Licu a fost delegat de CSM în funcția de procuror general după ce mandatul lui Augustin Lazăr s-a încheiat în 27 aprilie. Bogdan Licu a fost adjunct al procurorului general din 2016, iar între 2013 și 2016 a fost prim-adjunct. El a asigurat interimatul la conducerea Parchetului General și în 2016, după demisia lui Tiberiu Niţu. Acesta din urmă a fost acuzat de DNA că a folosit ilegal coloana oficială. De asemenea, Licu a fost membru CSM în perioada 2006-2012.

Bogdan Licu a fost acuzat de plagiat în teza de doctorat susținută la Academia SRI, sub coordonarea lui Gabriel Oprea. El a susținut că nu a plagiat, iar în martie 2016 anunța că renunță la titlul de doctor.

Jurnalista Emilia Șercan a scris în PressOne că Bogdan Licu a dat în judecată Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) și Academia SRI, în tentativa de a opri procedurile de verificare a tezei sale. El a dat în judecată Ministerul Educației, pentru a-l obliga să-i retragă titlul de doctor, la care vrea să renunțe benevol. În acest război juridic, Academia SRI a tergiversat procedurile de verificare a acuzațiilor de plagiat timp de trei ani și jumătate.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS