12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIunie, luna fructelor savuroase

Iunie, luna fructelor savuroase

Iunie este luna fructelor. Cireşele, vişinele sau caisele sunt doar câteva dintre fructele ce se coc în această lună şi pot fi culese pentru consum.

Cireşe

Luna iunie mai este cunoscută şi ca luna lui Cireşar. Este lesne de înţeles de ce. În această lună se coc cireşele. Cele mai gustoase şi aromate cireşe sunt cireşele de iunie. Culege cireşele pe măsură ce se coc şi dacă nu le poţi consuma pe toate congelează-le sau transforma-le în dulceaţă pentru a te bucura de aroma lor întregul an.

Căpşune

Căpşunele şi-au făcut apariţia încă din mai, însă acestea continuă să rodească pe tot parcursul lunii iunie. Există însă şi soiuri care fac fructe până toamna târziu. Culege frcutele zilnic, sau o dată la două zile, pe măsură ce se coc şi bucură-te de gustul şi aroma acestora.

Vişine

Vişinele se numară şi ele printre fructele lunii iunie. Acestea sunt folosite de gospodine la prepararea dulceţurilor, compoturilor sau sunt congelate pentru a putea fi utilizate tot timpul anului la prepararea diverselor prăjituri.

Zmeura

Zmeura începe să se coacă începând cu jumătatea lunii iunie şi va produce fructe până la finalul lunii iulie. La fel ca şi căpşunele, aceste fructe se coc pe rând, aşadar va trebui să le culegi periodic. Aşadar consuma-le rapid, congeleaza-le sau transforma-le în gem ori dulceaţă

Caise

Spre finalul lunii iunie încep să se coacă şi caisele timpurii. Aceste fructe sunt delicioase în dulceturi şi compoturi, aşadar nu le lăsă să se strice iâîn pom ci culege-le permanent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS