11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColegiul „Carol I“ - „Școală-ambasador a Parlamentului European“

Colegiul „Carol I“ – „Școală-ambasador a Parlamentului European“

Colegiul „Carol I“ din Craiova a primit premiul de „Școală-ambasador a Parlamentului European“. Premiul a fost acordat în cadrul unei festivităţi organizate de Miniterul Educaţiei Naţionale, Biroul de legătură al Parlamentului European în România şi APPD.

Colegiul „Carol I“ din Craiova a primit titlul de „Școală-ambasador a Parlamentului European“. Acesta i-a fost acordat pentru activitățile inovative, de impact și creative, pe care le-a derulat în cadrul programului EPAS – „Școli-ambasador ale Parlamentului European“. Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova a fost selectat ca în anul școlar 2018-2019, să participe la programul EPAS – „Școli Ambasador ale Parlamentului European“, ediția a III-a. Programul ESPAS este dedicat elevilor din învățământul liceal din toate statele membre ale Uniunii Europene. Acest program a avut scopul de a îmbunătăți cunoștințele elevilor despre Europa și democrația europeană parlamentară. În acest sens, echipa de proiect a Colegiului Național „Carol I“ din Craiova a organizat activități pe teme europene, în cadrul și în afara școlii, în care s-au prezentat diverse politici ale UE, referitoare la mediu, drepturile omului, agricultură, migrație, învățământ.


Echipa de ambasadori ai colegiului 

Activităţile de informare pe teme ale Uniunii Europene derulate prin programul EPAS au fost organizate de o echipă formată din cinci cadre didactice – „ambasadori seniori“ – și 15 elevi – „ambasadori juniori“. 
Ambasadorii seniori, membri ai echipei de proiect, sunt: prof. dr. Angel-Cristian Stăiculescu, prof. dr. Simona Magdalena Parseghian, prof. dr. Nicolae Daniel Petrescu, prof. Gabriela Gică şi prof. Mihaela Ristea.
Ambasadorii juniori sunt: Radu Gabriel Ciobanu (clasa a IX-a), Evelyne-Curelea (clasa a IX-a), Andreea-Cristina Stoica (clasa a XI-a), Andra-Marina Grecu (clasa a XI-a), Andra-Eliana Mihalache (clasa a XI-a), Vlad Cătoiu (clasa a XI-a), Luca Georgescu (clasa a XI-a), Maria-Flavia Drăculeț (clasa a XI-a), Ana-Maria Mihai (clasa a XI-a), Bianca Bînă (clasa a XI-a), Luca Chițu (clasa a XI-a), Cristina Smeu (clasa a XI-a), Luana Forțan (clasa a XI-a), Elena Ianichi (clasa a XI-a), Albert Gheorgan (clasa a XI-a). Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat ca profesorul Divan Vasilcoiu Mihaela să fie coordonatorul EPAS din partea Colegiul Național ”Carol I”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS