17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudenţii craioveni, finanţaţi de Ford să implementeze proiecte de antreprenoriat social

Studenţii craioveni, finanţaţi de Ford să implementeze proiecte de antreprenoriat social

Șase echipe de studenţi craioveni vor primi finanţare de la Ford România pentru a implementa proiecte de antreprenoriat social. Finanţarea proiectelor va fi asigurată de Ford Motor Company Fund – latura filantropică a companiei. Proiectele se desfășoară în cadrul nou-lansatului Centru de Resurse și Angajament Ford din Craiova (CRAF), inaugurat în luna octombrie a anului trecut. 

Şase proiecte câştigătoare


Câştigătorii proiectelor de antreprenoriat social care se vor implementa în perioada următoare cu finanţare de la compania Ford au fost anunţaţi ieri, în cadrul unei festivităţi la care au participat Debbie Chennells, manager la Ford Fund și Ford Europa, Ian Pearson, președintele Ford România, precum şi primarul Craiovei, Mihail Genoiu. Au fost depuse iniţial 11 proiecte în cadrul unei competiţii organizate de Educol. Proiectele au fost scrise de studenţi de la diferite facultăţi și șase dintre ele au fost alese câştigătoare. Jurizarea a fost făcută de Ford România, Ford Fund, Primăria Craiova și Federația Studenților Universității din Craiova. 
Festivitatea pentru desemnarea câștigătorilor a avut loc la Centrul de Resurse și Angajament Ford din Craiova, conceput pentru a sprijini crearea de noi locuri de muncă, a îmbunătăți potențialul economic și nivelul de trai al locuitorilor din Oltenia. 

Ce proiecte de antreprenoriat vor fi finanţate

Cele șase proiecte câștigătoare vor primi granturi cu valoarea cuprinsă între 15.000 și 30.000 de dolari pentru a fi dezvoltate. Ideile sunt diferite.

Una dintre echipe – AgeleSS – Shoes, Sneakers and More – şi-a propus recondiționarea pantofilor vechi pentru a produce încălțăminte accesibilă. În acest fel tinerii vor să reducă impactul negativ pe care milioane de perechi de pantofi îl au asupra mediului în fiecare an.

Un alt proiect

Un alt proiect – Academy of Science, Knowledge and Skills – încurajează tinerii să se apropie de științe, tehnologie, inginerie și matematică. Proiectul va fi implementat prin workshop-uri dedicate, o tabără de vară și legături cu business-uri locale care asigură experiență reală pentru participanți.

Proiectul GRENA

Proiectul GRENA (Green Nature for Healthy Life) propune construcția unor sere care vor îmbunătăți recoltele, dezvoltarea unor noi varietăți de plante care sunt adaptabile la schimbările climatice. Plantele vor fi folosite pentru sprijinirea fermierilor mici și înființarea unor workshop-uri dedicate unui stil de viață sănătos pentru tineri.

Studenţii din cadrul echipei Human for Human vor să realizeze un centru de reabilitare. Centrul va acoperi mai multe zone, oferind acces îmbunătățit la informații și sfaturi profesioniste, terapie fizică, logopedie, educație psiho-socială. Scopul proiectului este să sprijine dezvoltarea personală a tinerilor.

NAO, program dedicat roboților

Un alt proiect câştigător este NAO, care constă într-un program inovator software dedicat roboților NAO ce va asigura implicarea interactivă și emoțională a copiilor diagnosticați cu autism în timpul sesiunilor de terapie. Un alt proiecte este MarCo şi constă într-o afacere dedicată zonei de marketing și comunicare care va sprijini ONG-urile concentrate pe binele comunității și întreprinderile sociale CRAF care au nevoie de ajutor în zona comunicării.

S-a dublat numărul proiectelor câştigătoare

La aceste proiecte vor lucra peste 35 de studenţi. Un astfel de program s-a derulat şi anul trecut, dar de această dată numărul proiectelor câştigătoare este dublu. „Mă bucur enorm să văd tineri implicați în inițiative ce se adresează direct comunității locale și oferă soluții la nevoile locuitorilor Craiovei. Susținem fără ezitare proiectele, ca și anul trecut. Mult succes celor șase echipe selectate anul acesta, în număr dublu față de 2018!“, a declarat Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova. 
Ideile studenţilor au fost apreciate ca fiind inedite. „Este remarcabil să vedem atât de multe idei inedite. Fiind unul dintre cei mai mari angajatori din regiune, este încurajator să vedem că tinerii noștri au un mare potențial. Sunt impresionat de impactul activităților de la CRAF și de simțul de responsabilitate socială al studenților noștri din Craiova. Le doresc mult succes și aștept cu nerăbdare să văd rezultatele implementării acestor proiecte în comunitatea noastră”, a adăugat Ian Pearson, președintele Ford România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS