10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă lucrări de prevenire la Dunăre

Două lucrări de prevenire la Dunăre

Două lucrări de prevenire la Dunăre au fost efectuate, astăzi, de Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj. Astfel, s-a intervenit în două puncte slabe de la Dunăre, pentru a proteja gospodăriile şi terenurile oamenilor.

Lucrările au fost făcute la Calafat ţi Piscul Vechi
Două lucrări de prevenire la Dunăre

Prima interveţie efectuată de către angajaţii S.G.A Dolj a fost în oraşul Calafat, zona Ciupercenii Vechi, pentru a apăra 4 gospodarii. Mai exact, cei 20 de muncitori au construit un dig format din 500 saci cu nisip si 20 kg de folie. Subliniem că aici o casă se află în zona inundabilă, motiv pentru care a fost nevoie de protecţia acestui zid, lucrarea fiind efectuată ca, odată crecut nivelul fluviulu,i apa să nu ajungă şi la celelalte trei case.

Lucrare la Psicul Vechi

Cea de-a doua intervenţie a A.B.A Jiu – S.G.A Dolj a constat într-o lucrare de combatere a infiltraţiilor aval pe digul Duvalmul, în capăt, care apără satul Pisculeţ din comuna Piscul Vechi, pe lungimea de 100 metri. S-a intervenit cu folie cca 50 kg şi aproximativ 700 saci cu nisip.
Formaţia de Intervenţie Rapidă a acţionat cu 7 muncitori şi doi tesa, cu o autoutilitară, iar Formaţia Dunăre Bistreţ cu 5 oameni.
Lucrările de la digul Duvalmu continuă până la combaterea infiltraţiilor.

Pe lângă resurse umane au fost folosite resurse materiale şi maşini
Pe lângă resurse umane au fost folosite resurse materiale şi maşini

Pe lângă resurse umane au fost folosite resurse materiale şi maşini: saci, folie, autoutilitară, autobasculantă pentru transport nisip, autocamion.
Se continuă monitorizarea şi supravegherea până la revenirea situaţiei la normal.

SursaABA JIU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS