16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolițiștii mehedințeni alături de elevi și cetățeni

Polițiștii mehedințeni alături de elevi și cetățeni

Polițiștii mehedințeni s-au întâlnit, astăzi, cu elevii mai multor unități de învățământ gimnazial și preuniversitar din orașul Vânju Mare și comunele Cujmir respectiv Gârla Mare. Poliţiştii au prezentat teme de actualitate precum: prevenirea victimizării minorilor, bullying, cyberbullying, abuzurile sexuale, traficul de persoane, consum de droguri, alcool și tutun.

Cei prezenți astăzi la Școala Gimnazială din comuna Gârla Mare, Liceul Teoretic Cujmir și Liceul Teoretic ”Victor Gomoiu”-Vânju Mare, au putut observa îndeaproape tehnica din dotarea polițiștilor, autospecialele cu care oamenii legii intervin la evenimente, demostrații canine, dar și metodele prin care sunt ridicate urmele papilare(amprente).

Polițiștii mehedințeni alături de elevi
Polițiștii mehedințeni alături de elevi

Tototdată, oamenii legii au fost prezenți în peste 40 de unități de învățământ din mediul urban și rural unde au purtat discuții libere cu elevii pe diverse teme, adaptate particularităților de vârstă precum: delincvență juvenilă și victimizare prin lovire, furt, consum droguri, alcool și tutun, siguranța pe internet, traficul de persoane.

Polițiștii mehedințeni alături de cetăţeni
Polițiștii mehedințeni alături de cetăţeni

De asemenea, cetățenii au putut afla de la polițiști măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a un deveni victime ale infracțiunilor de înșelăciune prin diverse metode ca: ”boilerul”, ”accidentul”, ”distragerea atenției”.

Polițiștii mehedințeni alături de cetăţeni

Activitatea de astăzi, intitulată ”Caravana Prevenirii Criminalităţii” se circumscrie evenimentului organizat de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, la nivel național și va continua până la sfârșitul săptămânii când polițiștii se vor întâlnii cu elevii și cetățenii din municipiul Orșova, și localitățile Eșelnița, Corcova și Butoiești.

La acţiune au participat 130 de poliţişti

La activitățile organizate astăzi au participat peste 130 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, criminalistică sprijiniți de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, fiind distribuite aproximativ 1000 de flayere și pliante cu mesaje informativ-preventive.

Alături de oamenii legii au fost și specialiști ai Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului precum şi ofițeri din cadrul I.J.J., S.T.P.F., Serviciul Județean Anticorupție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS