15.5 C
Craiova
luni, 13 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate ANAF a restituit 35.000.000 de lei din taxa auto, la Dolj

ANAF a restituit 35.000.000 de lei din taxa auto, la Dolj

A început restituirea banilor din taxa auto la Dolj.

Fiscul doljean a început de luni, 3 iunie 2019, să restituie doljenilor îndreptăţiţi sumele restante sub forma taxei auto. Astfel că, până miercuri, 5 iunie 2019, din cele 51.000.000 de lei pe care îi avea de restituit săptămâna trecută, Agenţia Judeţeană a Finanaţelor Publice (AJFP) Dolj restituise aproximativ 35.000.000 de lei sub forma taxei auto. AJFP Dolj mai are de restituit din taxa auto, sub diversele sale forme, 16.000.000 de lei. Zilele trecute au fost viraţi banii de la nivel central, astfel că la nivelul AJFP Dolj „s-au putut face plăţi record în interval de câteva zile”, potrivit unor surse din cadrul Fiscului.

Mii de doljeni nu şi-au încasat nici până la începutul acestei luni contravaloarea taxei auto plătită de ei către Fisc de-a lungul anilor.

Când vor fi restituiţi toţi banii?

Într-un răspuns transmis redacţiei, la solicitarea GdS, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova (DGRFP) a precizat că „restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule se realizează în limita sumelor alocate de Administraţia Fondului pentru Mediu”.
ANAF are termen până la fienele acestei luni să achite toate sumele restante persoanelor îndreptăţite să primească înapoi banii din taxa auto. Potrivit OUG 114/2018, restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pentru emisii poluante şi timbrul de mediu „se va realiza în baza deciziilor emise de organul fiscal central competent (…) până cel târziu la data de 30 iunie 2019”, mai informează DGRFP Craiova.

UPDATE: ANAF continuã restituirea taxei auto

În urmă cu câteva minute, ANAF a trasnmis un comunicat de presă, în care informa că va continua restituirea banilor. Din dispoziția lui Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, „ANAF a restituit în perioada 3-5 iunie 2019, în județul Dolj, suma de 35.035.593 lei cãtre 14.049 contribuabili români, sumã ce reprezintã taxe auto achitate de cãtre aceștia în perioada 1 ianuarie 2007-31 ianuarie 2017.

Demersul Ministerului Finanțelor Publice și al Agenției Naționale de Administrare Fiscalã va continua pânã la restituirea ultimului leu datorat contribuabililor români, care au achitat taxe auto (taxe auto pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu)”, se arată în comunicatul de presă al ANAF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Elevi de 10 la bacalaureat: Rămânem în Craiova

Luana Neghea şi Alexandru Meanea sunt doi...

ȘTIRI GdS

Elevi de 10 la bacalaureat: Rămânem în Craiova

Luana Neghea şi Alexandru Meanea sunt doi liceeni de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, care au reuşit să obţină media...

Și vindecarea va veni

Valentina Grădinaru a trecut printr/o operație grea

Ce averi au șefii de la Salubritate Craiova

Ce averi au șefii de la Salubritate Craiova. Mihai Vlad Butari, directorul general al societății, are în conturi peste 100.000 de euro.

Cele mai sănătoase gustări dintre mese

Îţi place să mănânci sănătos și nu ai idee de o gustare potrivită între mese? Gustările pot aduce nutrienți importanți organismului și...

Mai sunt decât 14 locuri la Spitalul COVID Târgu-Cărbunești

Mai sunt decât 14 paturi la Spitalul COVID Târgu-Cărbunești, pentru tratarea pacienților cu noul coronavirus. Unitatea medicală a fost desemnată de Ministerul...

Scandal între liberali și pesediști pe tema ecologizării lacului...

Scandal între PNL și PSD Gorj pe tema ecologizării lacului de acumulare de la Vădeni, din Târgu Jiu, și a gestionării ultimelor...