20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpălarea părului: greșelile pe care trebuie să le eviți

Spălarea părului: greșelile pe care trebuie să le eviți

În sezonul cald, părul se îngrașă rapid și multe femei obișnuiesc să-l spele zilnic. În caz că nu știai, aceasta este una dintre greșelile de evitat când vine vorba despre spălarea părului. Află din articol care sunt obiceiurile care distrug firul de păr, sensibilizându-i rădăcina.

O greșeală care ține de spălarea părului, pe care nu ar trebui să o mai faci, este să schimbi șamponul la intervale scurte de timp. Cu siguranță ai încercat să repari daunele folosind produse profesionale sau de îngrijire, însă fără a obține rezultatele promise. Dacă în timpul tratamentelor ai continuat să faci aceleași greșeli, efectele pozitive ale produselor de îngrijire ale părului nu au cum să se producă, notează click.sanatate.ro. Cel mai bine, învață care sunt obiceiurile nocive și evită să le mai faci, dacă te afli în această situație.

Te speli zilnic pe cap

Chiar dacă este cald, nu este indicat să îți cureți în fiecare zi părul. Scalpul produce, natural, un ulei cu rol de a menține sănătatea părului. Dacă te speli zilnic pe cap, îndepărtezi acest ulei și, culmea, stimulezi glandele sebacee să producă mai mult ulei. Acest efect face ca părul să pară gras. Ideal ar fi să îl speli o dată la trei zile în perioadele călduroase.

Folosești șampon în exces

Ca să știi cantitatea corectă de șampon cu care să te speli pe cap, descurcă-ți bine părul înainte. Cantitatea de șampon folosită depinde de lungimea părului tău. Pune șampon în palmă, freacă până obții o spumă și aplică mai întâi la rădăcini. Masează cu degetele, fără să zgârii scalpul. Clătește-te și abia apoi speli părul în toată lungimea lui.

Nu aplici balsam

Mai ales când este spălat des, părul se usucă foarte ușor. Îl poți ajuta aplicând după fiecare spălare balsam sau mască pentru hidratarea lui.

Schimbi des șamponul

Nu ești constantă în folosirea șamponului. Dacă utilizezi orice produs care promite să readucă strălucirea părului tău, nu doar că nu vei obține acest rezultat, ci părul tău va fi și mai afectat. Substanțele din șampoane, mai ales dacă nu sunt potrivite cu părul tău, pot face mai mult rău decât bine. Alege produse speciale pentru păr rebel, vopsit, uscat, gras, subțire, în funcție de nevoile lui.

Nu insiști să clăteşti părul

Când ești nevoită să faci duş rapid, să te speli pe cap în timp record, se întâmplă să nu te limpezești bine. Dacă acest lucru este un obicei, așteaptă-te ca părul să aibă un aspect încărcat, îmbâcsit. La clătire, folosește apă din abundență.

Aplici des, pe părul ud, tratamente termice

Evită să-ți piepteni părul ud, pe care nu ai aplicat balsam. Dacă este încurcat, riști să rupi o mulțime de fire sau să le înjumătăţeşti lungimea. Așteaptă să se usuce și apoi, cu mișcări delicate, descurcă fiecare șuviță. Nu forța uscarea părului cu prosopul și evită să folosești des produse termice sau de styling. Uscătorul de păr, placa, ondulatorul și produsele de coafat, cum ar fi spumă sau ceară, pot usca excesiv părul și îl pot deteriora ireversibil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS