27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTăriceanu îşi păstrează imunitatea

Tăriceanu îşi păstrează imunitatea


Tăriceanu îşi păstrează imunitatea, după ce senatorii au decis să îl scape de urmărirea penală, votând împotriva cererii DNA de ridicare a imunității.
Doar 38 de senatori au votat pentru, 71 împotrivă și un senator s-a abținut.

Procurorii spun că Tăriceanu ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. Tăriceanu nu poate fi urmărit penal fără acordul Senatului, pentru că este vorba despre fapte săvârșite în perioada mandatului de premier.

”Comisia a precizat că pentru a atrage răspunderea penală încălcarea legii de care e acuzat membrul Guvernului trebuie să fie clară. Investigația penală să nu fie construită ca prin ea însăși să răstoarne prezumția de nevinovăție. Circumstanțele concrete ale cererii de urmărire penală – presupusele fapte penale sunt descrise ca fiind săvârșite până în 2008. Senatul ar trebui să aibă în vedere că atât în calitatea mea de senator, ca și președinte al Senatului, am luptat public împotriva abuzurilor din Justiție. Am inițiat un proiect prin care s-a reglementat declasificarea protocoalelor de colaborare cu serviciile secrete. Am susținut introducerea principiului răspunderii magistraților.
Toate aceste elemente au fost percepute negativ de DNA”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit realitatea.net.

Acesta mai spus că pozițiile antagonice cu Parchetul sunt de notorietate și că a fost achitat definitiv pentru acuzațiile ale DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS