11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa, despre România: „N-am văzut niciodată ceva mai minunat”

Papa, despre România: „N-am văzut niciodată ceva mai minunat”

Papa Francisc a făcut declaraţii chiar în avionul cu care urma să decoleze din România. Papa, despre România: „N-am văzut niciodată ceva mai minunat“.

S-a încheiat o vizită istorică, iar la final Papa Francisc a făcut un rezumat al celor trei zile petrecute pe tărâm românesc, scrie site-ul stirileprotv.ro.

Într-o conferință de presă susținută în avion, Suveranul Pontif s-a arătat fascinat de frumuseţea Transilvaniei. Acesta a fost nevoit să o traverseze cu maşina, din cauza vremii. Şi nu a uitat să-i mulţumească din nou patriarhului Daniel, pe care l-a numit “frate”. Papa Francisc a lăudat peisajele minunate din ţara noastră. „Am luat contact cu realitatea”, a spus Sfântul Părinte, după ce a mulţumit ploii pentru că a fost nevoit să circule cu maşina şi nu cu elicopterul, aşa cum era prevăzut.

„Am văzut un peisaj splendid“

Papa Francisc: „Din cauza vremii ieri a trebuit să merg cu maşina. Aşa am văzut un peisaj splendid, cum n-am mai văzut niciodată în viaţa mea. Am traversat toată Transilvania. E o frumuseţe, n-am mai văzut niciodată ceva atât de minunat. Un lucru frumos, frumos, frumos călătoria în această ţară”. Suveranul Pontif nu a uitat şi de comunitate de români din Italia, peste un milion, iar gândul său s-a îndreptat spre familiile nevoite să îndure despărţirea.

Papa Francisc a fost mereu zâmbitor

Papa Francisc: “Mă face să mă gândesc la dragostea de familie pentru că ruperea în 2, în 3 nu e un lucru bun. Există mereu nostalgia de a se regăsi. Când sunt despărţiţi nimic nu lipseşte mai mult dintr-o familie decât iubirea. Dar de ce pleacă? Nu pentru a se plimba, ci de nevoie.”
Papa Francisc a amintit şi de întâlnirea cu Patriarhul Daniel, pe care l-a numit “frate”.

Scena politică, măcinată de corupţie

Papa Francisc: “Aveţi un mare patriarh . E un om cu inima mare, un erudit. Cunoaşte mistica părintelui din deşert, mistica spirituală. A studiat în Germania şi este un om de rugăciune, E uşor să te apropii de el. E uşor să te împrieteneşti cu Daniel. Îl simt ca pe un frate şi noi am vorbit ca fraţii.”


Iar la final, Sanctitatea Sa a făcut o analiză scurtă a scenei politice pe plan mondial, care este măcinată de o boală cruntă. „Una dintre bolile politicii, peste tot, este corupţia. Peste tot este“. Finalul vizitei în România a fost marcat şi de un mesaj postat de Papa Francisc pe Twitter în limba romană. “Fecioarei Maria vă încredințez pe voi toți și mă rog pentru că ea să vă călăuzească pe calea credinței.”, este mesajul transmis Suveranul Pontif.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS