9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocalnicii din Poiana au nevoie de despăgubiri în urma unor viituri

Localnicii din Poiana au nevoie de despăgubiri în urma unor viituri

Localnicii din Poiana, comuna gorjeană Turburea, au nevoie de despăgubiri, după ce gospodăriile, grădinile și terenurile au fost afectate de precipitațiile abundente și de o viitură care s-a produs la finalul săptămânii trecute.

Edilul comunei Turburea, Ion Bârcă, a declarat că se lucrează cu un utilaj pentru decolmatarea șanțurilor din satul Poiana.

Primăria nu poate să intervină peste tot și nu are soluții pentru acordarea de despăgubiri pentru culturile agricole distruse.
Au nevoie de un ajutor de la guvern

Mai multe gospodării, drumurile sătești, fântânile și recolta oamenilor sunt grav afectate.

„În satul Poiana am avut foarte multe gospodării și terenuri inundate. Multă recoltă compromisă. Am lucrat în ultimele zile la decolmatări de șanțuri și facem tot felul de lucrări prin curtea oamenilor, să putem să îi ajutăm. O gospodărie a rămas fără acoperiș. O să facem o adresă la Instituția Prefectului, să primim un ajutor. Am luat deja legătura cu prefectul de Gorj. Vom face acel proces-verbal pe situații de urgență pentru a putea să primim un sprijin. Fără sprijinul reprezentantului guvernului în teritoriu nu o să putem să facem mare lucru. Avem trei acoperișuri luate de vânt și drumuri acoperite de mâl. Oamenii sunt disperați. Sunt zile de când lucrăm“, a spus Ion Bârcă, primarul din Turburea, Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS