Acasă Actualitate Cererea DNA în cazul lui Tăriceanu, la vot

Cererea DNA în cazul lui Tăriceanu, la vot

-

Biroul permanent al Senatului a decis să transmită la votul plenului raportul Comisiei juridice asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax.

„Din noiembrie aşteptăm acest moment. Era cazul să se deruleze această procedură pentru că până acum PSD a făcut abuz pe majoritate şi a încălcat deliberat orice norma procedurală, doar ca sa îl şantajeze pe Călin Popescu Tăriceanu.. Toţi senatorii PNL votează pentru continuarea procedurii judiciare”, a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu.

În Biroul permanent nu a fost niciun vot împotrivă la cererea formulată de procurorii DNA în cazul preşedintelui Senatului.

Comisia Juridică a Senatului a decis miercurea trecută să recomande senatorilor ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de DNA că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

”Avem un vot neutru, au fost trei voturi pentru, două abţineri şi un vot împotrivă. Noi, Comisia juridică, vom propune plenului Senatului efectuarea urmăririi penale faţă de domnul Tăriceanu, urmând ca plenul Senatului să decidă în consecinţă”, a declarat atunci preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc.

Tăriceanu, acuzat că ar fi primit bani pentru campaniea electorală

Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Senatul se va reuni, luni, începând cu ora 16.00, votul final pentru iniţiativele înscrise pe ordinea de zi urmând să fie dat de la ora 17.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

Sportul, între pasiune, sacrificii și devotament

După ce săptămâna trecută am reușit un prim interviu inedit, de acasă, cu antrenorul echipei masculine de handbal a Universității Craiova, Cătălin...