21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc merge la Șumuleu Ciuc

Papa Francisc merge la Șumuleu Ciuc

Papa Francisc va merge astăzi la Șumuleu Ciuc, în Harghita, unde va ţine o predică. După-amiază va ajunge la Iaşi, unde va sta de vorbă cu tinerii şi va ţine un discurs, în faţa mulţimii.

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de ploi în judeţul Harghita, unde este aşteptat Papa Francisc
Codul portocaliu este valabil până la ora 10:00, însă ar putea fi prelungit, fiind anunţate averse torenţiale ce vor cumula în jur de 35 l/mp.
Zonele afectate sunt Miercurea Ciuc, Lunca de Jos, Ciucsângeorgiu, Frumoasa, Lunca de Sus, Plăieşii de Jos, Cârţa, Siculeni, Mihăileni, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dăneşti, Mădăraş, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu.

Mii de pelerinii sunt la Şumuleu Ciuc

Mii de persoane s-au îndreaptat, pe o ploaie torenţială, spre Şumuleu Ciuc, locul unde Papa Francisc va oficia Liturghia Pontificală în a doua zi a vizitei sale apostolice în România şi unde, în fiecare an, o mulţime impresionantă participă la cel mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală şi de Est, potrivit stirileprotv.ro.

Potrivit datelor furnizate de organizatori, un număr de 110.000 de persoane s-au înscris online pentru a participa la Sfânta Liturghie. Dintre aceştia aproape 84.000 sunt din România, majoritatea din Transilvania şi Banat.

De asemenea, sunt şi peste 25.000 de pelerini din Ungaria, dar şi din comunităţile maghiare din Serbia, Slovacia sau Ucraina. Aceştia s-au înscris online pentru a lua parte la acest eveniment, potrivit stirile pro tv.

Papa va oficia Sfânta Liturghie

Papa va sosi la Sanctuarul Marian din Șumuleu-Ciuc, aflat pe un deal de lângă Miercurea Ciuc. Aici va oficia Sfânta Liturghie, după care va susţine o predică. Potrivit unor surse din rândul organizatorilor, Papa va depune la picioarele statuii Fecioarei Maria un trandafir suflat cu aur.

Printre pelerinii care vor fi prezenţi la slujba de la Şumuleu Ciuc sunt şi persoane care vin din ţări foarte îndepărtate, cum ar fi Pakistan, Rwanda, Africa de Sud, Niger.

Papa va merge şi la Iaşi

După-amiază Papa merge la Iaşi. Aici are programată vizită la Categrala “Sfânta Maria Regină”, iar la 17:45 se întâlneşte cu tinerii la Palatul Culturii unde va ţine şi un discurs pe scenă, în faţa mulţimii. În oraş s-au spălat străzile, s-au instalat gardurile şi s-au sigilat canalele. Accesul în zona centrală va fi interzis cu maşina.

Adrian Blăjuță, purtător de cuvânt Episcopia Catolică Iaşi: “După cum se vede scena e finalizată, se fac probele de sunet. În catedrala s-au adunat voluntarii pentru ultimele detalii”
Seara Papa se întoarce în Capitală, iar duminică este aşteptat la Blaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS