24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: Măsuri pentru prevenirea efectelor fenomelor meteo extreme

Iohannis: Măsuri pentru prevenirea efectelor fenomelor meteo extreme


Președintele României, Klaus Iohannis, solicită măsuri pentru prevenirea efectelor fenomelor meteo extreme. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a aflat cu profundă durere despre tragedia petrecută în localitatea Sângeru, din judeţul Prahova, în urma căreia și-au pierdut viața trei copii. Al patrulea copil este dat dispărut după ce casa în care locuiau a fost luată de o puternică viitură.

„Preşedintele Klaus Iohannis este alături de familia îndurerată în aceste momente grele și de toți cei care au avut de suferit de pe urma inundațiilor care au afectat România în ultimele ore.

Preşedintele României solicită autorităților responsabile să ia toate măsurile care se impun pentru a-i ajuta pe cei care în aceste momente dificile au nevoie de sprijin.

Această dramă, care din nefericire nu este un caz singular, reprezintă un puternic semnal de alarmă că este urgentă nevoie de elaborarea unor strategii pentru a preveni, pe cât posibil, efectele fenomenelor meteo extreme și a unor planuri de acțiune imediată atunci când au loc astfel de evenimente climatice extraordinare”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS