6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMunchen: Unui polițist îi dau lacrimile în momentul în care zeci de români îi mulțumesc pentru că i-a ajutat să poată vota

Munchen: Unui polițist îi dau lacrimile în momentul în care zeci de români îi mulțumesc pentru că i-a ajutat să poată vota

Românii care au stat la coadă la consulatul din Munchen pentru a vota la scrutinul de duminică le-au mulțumit și i-au aplaudat pe polițiştii care au lărgit cu garduri mobile perimetrul instituției astfel încât să poată vota cât mai mulți oameni, potrivit g4media.ro.
Românii au scandat ”Polizei! Danke polizei!” și i-au aplaudat pe oamenii legii germani. Unuia dintre polițiști i-au dat lacrimile de emoție.

Înregistrarea a fost făcută și postată pe Facebook Marius Șortan, unul dintre românii care au stat la coadă să voteze. Acest film a fost preluat şi pe pagina de Facebook a Poliției din Munchen.

„Aceasta este reacția unui polițist german, care trebuie să trimită toți oamenii acasă, deși politia a stabilit sa lase oamenii sa voteze cei care au stat toata ziua in soare , făcând un țarc. Ulterior cei de la consulat au închis ușile. RUȘINE lor, RESPECT poliției germane care a încercat, cât a putut să ne ajute”, a scris Șortan pe Facebook.

Jurnalistul Vlad Ursulean a anunțat duminică faptul că polițiștii germani au găsit o soluție ingenioasă pentru a le permite să voteze tuturor românilor aflați la coada uriașă de la consulatul din Munchen: au realizat cu garduri un perimetru larg pe care îl consideră teritoriul consulatului. Asta înseamnă că toți românii din perimetru au dreptul să voteze.

”Final fericit la München, unde poliția a luat inițiativa de a construi un perimetru din garduri, a băgat pe toată lumea înăuntru și acum consideră că sunt pe teritoriul consulatului, deci vor vota cu toții. Unul dintre polițiști e născut în Brașov și ne-a vorbit la portavoce în română”, a scris Vlad Ursulean pe Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS