9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReacții politice după condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea

Reacții politice după condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnatluni la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Informaţia privind condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea a provocat reacții pe scena politică.

Foto: ro.wikipedia.org

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan, lider al organizației Vrancea, a declarat luni, după ce Liviu Dragnea după ce a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, că partidul ” își urmează o nouă cale”.

”PSD își urmează calea, aș putea spune o nouă cale din acest punct de vedere, pentru că tranziția va fi făcută ușor, statutar. Doamna Viorica Dăncilă este președintele executiv al partidului în acest moment. Sigur că la un moment dat va exista un congres, în urma consultărilor din CEX cu colegii noștri, șefii organizațiilor județene”, a declarat Marian Oprioșan.

El a mai spus că partidul își va continua idealul social-democrat.  ”Vom face tot ceea ce este posibil ca PSD să își continue idealul social democrat pentru că PSD a făcut multe lucruri bune pentru români și pentru România și nu merita să i se întâmple un asemenea lucru”, a mai spus vicepreședintele formațiunii.

Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat, la sediul PSD, după condamnarea lui Liviu Dragnea, că liderul PSD ar fi fost achitat dacă partidul ar fi câștigat alegerile europarlamentare.

„Azi era achitat (dacă PSD câștiga alegerile). Românii au vrut altceva, pe fondul acesta de ură. (…) Sper să se bucure cei care au votat ieri (duminică. n.r.)”, a declarat Cătălin Rădulescu, la sediul PSD.

Liderul USR Dan Barna a reacţionat: ICCJ s-a pronunțat în dosarul Liviu Dragnea. Prin decizia de astăzi a ICCJ se încheie epoca Liviu Dragnea, una din cele mai negre perioade politice din ultimii 30 de ani. România se însănătoșeste. Ne întoarcem în Europa.

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, consideră că, prin decizia dată luni de Instanţa supremă, agenda personală a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, nu mai este suprapusă cu agenda publică.

Dacian Cioloș, președintele Pro România:  Să ne întoarcem într-o lume normală. Agenda personală a domnului Dragnea nu mai e suprapusă cu agenda publică. România are dreptul la normalitate și acum e timpul să ne apucăm să reparăm ce au stricat PSD și ALDE și să construim o țară așa cum ne dorim.

Liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan a afirmat, pe Facebook, că trebuie convocat de urgenţă plenul Camerei Deputaţilor pentru a fi schimbat din funcţia de preşedinte al Camerei Liviu Dragnea, în contextul condamnării acestuia.

Raluca Turcan, deputat PNL: Plenul Camerei Deputaților trebuie convocat de urgență pentru înlocuirea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte! S-a făcut dreptate, Liviu Dragnea va merge acolo unde îi este locul! Eliberarea României a început ieri la vot și continuă astăzi, cu această decizie a ICCJ. Conducerea Parlamentului ar trebui să convoace în această săptămână o ședință în plenul Camerei Deputaților pentru a alege un nou Președinte al Camerei. Este vital ca această instituție esențială să își poată recăpăta rolul firesc într-o democrație, rol pe care Liviu Dragnea l-a subminat în mod constant pe tot parcursul mandatului său.

Victor Ponta, liderul ProRomânia: Nu mă bucur de necazul nimănui și nu comentez sentințe penale / mă bucur că decizia vine după votul de ieri care a arătat ce cred romanii despre Liviu Dragnea / îmi pare rău de faptul ca acest om orbit de trufie și răutate a tras după el în prăpastie România, Guvernul, Parlamentul, un Partid și onoarea a milioane de oameni de bună credință! ProRomania a confirmat ieri prin vot popular ca este un proiect pentru prezent și viitor! Să reconstruim social democrația și politica responsabila în România!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS