Acasă Actualitate Dacian Cioloş: "26 mai, o zi excepţională"

Dacian Cioloş: „26 mai, o zi excepţională”

-

Fostul premier, Dacian Cioloş a comentat rezultatul exit-poll-ului realizat pentru alegerile europarlamentare de duminică, la care alianţa USR Plus a obţinut un scor foarte bun.
Fostul premier a afirmat că votul de duminică arată că românii îşi doresc să urmeze calea europeană.
„Avem două evidențe ale zilei de ieri, o zi excepțională. Am câștigat arătând că suntem profesioniști și organizați. S-a demonstrat falimentul total al actualei guvernări, care nu a fost în stare să le ofere românilor un drept fundamental: dreptul de a vota. Vă mulțumesc vouă, tuturor celor care ați votat. România este europeană!
Le mulțumesc voluntarilor noștri. Le mulțumesc tuturor celor care au muncit ca să se asigure că avem un proces electoral corect, funcțional.
Le mulțumesc tuturor românilor pentru acest miracol. Mulțumesc comunității maghiare pentru mobilizare. Mulțumesc pentru răbdare și pentru perseverență. Mulțumesc pentru că ați dat o șansă României.
Ce am obținut împreună în aceste zile este primul pas în construirea unui proiect pentru România. Ne vom pregăti pentru alegerile prezidențiale, dar mai ales pentru a confirma împreună acest rezultat la alegerile locale și apoi pentru un parlament al României reîmprospătat.

Vom merge în Parlamentul European pentru a reprezenta drepturile și interesele tuturor cetățenilor României, fără excepție.
Noi vrem să construim punți între comunități. Nu dorim să adâncim faliile dintre cetățenii acestei țări.
Nu vă temeți și nu lăsați ca teama să trezească sentimente de ostilitate.
Vom lucra în Uniunea Europeană pentru proiecte care să asigure dezvoltarea tuturor regiunilor. Avem un drum lung de parcurs împreună, dar suntem plini de speranță.
Suntem performerii acestor alegeri în întreaga Europa. Am demonstrat că se poate și că suntem sufletul unei noi construcții care va include întregul continent.
Un mare mulțumesc pentru românii din diaspora. Cei pe care actuala guvernare i-a primit cu gaze și cu secții de votare improprii. România nu se uită niciodată. Vă mulțumesc!
E prima bătălie. Să ne pregătim pentru cele care urmează. Vin prezidențialele, localele și parlamentarele. Urmează un ciclu excepțional pentru România.
Vom putea reconstrui această țară printr-o guvernare onestă și profesionistă. Suntem aici și nu plecăm nicăieri”, a spus Dacian Cioloş.

ȘTIRI VIDEO GdS

Bancul zilei

Bulă, urmărit de nemţi, neavând unde să se ascundă, s-a băgat într-o fântână: Neamţul: E cineva acolo? Bulă face pe ecoul:E...

Adevărul despre dieta Cambridge

Planul dietei Cambridge se bazează pe consumul unei varietăţi de supe, batoane speciale pentru slăbit şi shake-uri care pot fi achiziţionate doar...