Acasă Actualitate Vaslui: O ambulanta s-a impotmolit in noroi. Pacientul a decedat

Vaslui: O ambulanta s-a impotmolit in noroi. Pacientul a decedat

-

Un barbat de 51 de ani a decedat, sambata, in comuna Delesti, din judetul Vaslui. Rudele acesteia au sunat la 112 dupa ce l-au gasit in stare de inconstienta, dar ambulanta trimisa la fata locului a ramas blocata in noroaie pe un drum comunal, grav afectat de precipitatiile cazute in ultimele ore, potrivit Ziare.com.

La fata locului a fost trimis si un camion al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), iar autoritatile din Delesti au pus la dispozitie un buldoexcavator pentru a curata drumul si a scoate ambulanta.

Pana la urma, medicul de pe ambulanta a ajuns in cele din urma la pacient cu un autoturism de teren pus la dispozitie prin intermediul autoritatilor locale.

„Din pacate, la fata locului, medicul nu a mai putut face nimic pentru pacientul in varsta de 51 ani, acesta fiind declarat decedat”, a precizat Marius Stanciu, purtatorul de cuvant al ISU Vaslui, citat de Realitatea TV.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, sâmbătă, că bărbatul pentru care s-a făcut apelul la 112 murise cu câteva ore înainte și că nu se poate vorbi despre un deces survenit pentru că au întârziat medicii. „La 5:49 a fost un apel la 112 prin care se solicita ambulanța pentru un bărbat aflat în stare de inconștiență. La 5.54, ambulanța pornește spre locul intervenției, este vorba despre un echipaj terapie intensivă mobilă cu medic. Medicul de pe ambulanță este șefa SMURD din Vaslui. La 6 și 16 minute, ambulanța se împotmolește la 600 de metri de locuința pacientului. Echipajul anunță ISU care pregătește o șenilată, dar între timp cei de acolo au văzut că ambulanța s-a impotmolit și au trimis o mașină care avea tracțiune 4×4 să ia medicul și echipamentul pentru a putea consulta pacientul. Pacientul avea rigiditate instalată de cel puțin 3 ore. Deci decesul se produsese înainte. Nu putem vorbi despre un deces pentru că nu a ajuns ambulanța, pentru că a întârziat echipajul. În niciun caz”, a declarat Sorina Pintea, la Antena3, citată de Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS