5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn parc din New York, curăţat de capre

Un parc din New York, curăţat de capre

Într-un oraș în care apar întâmplări neobișnuite, la New York în parcul Riverside, în partea superioară a Manhattan-ului, a apărut două duzini de capre, potrivit www.ny1.com.
Caprele au fost aduse, ca într-un fel de concediu, curăţa parcul de plantele invazive ca iedera otrăvitoare. Prin această acţiune, autorităţile evită folosirea de chimicale pentru uciderea plantele dăunătoare şi ajută la protejarea ecosistemului. Caprele se vor hrăni cu ierburile din parc până la 30 august, spre bucuria copiilor şi vizitatorilor care au aplaudat iniţiativa autorităţilor.
„Pentru capre este un fel de bufet cu tot ce poți să mănânci”, a declarat Dan Garodnick, președinte al Riverside Park Conservancy și CEO.
Caprele mănâncă zilnic cam 25% din greutatea sa corporală. Caprele Riverside mănâncă zilnic între 25 de kilograme și 45 de kilograme de frunze.
Caprele Chalupa şi Cheech & Chong, vor rămâne timp de aproximativ o lună şi apoi vor fi înlocuite cu alte patru capre până la jumătatea lunii august.
Ierbivorele trăiesc în mod normal într-o fermă din Rhinebeck, când nu desfășoară misiuni similare în alte parcuri, şi sunt „la pensie”, adică nu mai produc lapte. .
Conducerea parcului Riverside a primit marţi, cu fast, delegaţia caprină, iar sute de oameni, inclusiv zeci de copii au aplaudat şi s-au bucurat de prezenţa ierbivorelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS