3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAna Birchall, ministrul interimar al justiţiei, a ajuns la un acord cu sindicatele din penitenciare

Ana Birchall, ministrul interimar al justiţiei, a ajuns la un acord cu sindicatele din penitenciare

Ana Birchall, ministrul interiar al justiției, vicepremier , și ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, au ajuns la un acord, la sediul Guvernului, cu reprezentanții sindicatelor din sistemul penitenciar

Ministrul interimar al justiției, vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice, Ana Birchall, și ministrul finanțelor publice, ministru al fondurilor europene, interimar, Eugen Teodorovici, au avut, astăzi, o întâlnire, la sediul Guvernului României, cu reprezentanții sindicatelor din penitenciare. În cadrul întâlnirii au fost discutate problemele existente, în acest moment, în sistemul penitenciar, semnalate în cadrul discuțiilor purtate, în ultimele săptămâni, cu ministrul justiției, interimar, Ana Birchall, precum și soluțiile propuse.

La întâlnire au participat din partea sindicatelor prim-vicepreședintele Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare, Mihaela Neacșu, președintele Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar, Florin Șchiopu, precum și președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Sorin Dumitrașcu.

Discuțiile de la Palatul Victoria s-au finalizat cu acordul încheiat între reprezentanții Guvernului României și cei ai sindicatelor privind plata drepturilor de natură salarială și de asistență socială a personalului din sistemul penitenciar în sumă totală de 80.972 mii de lei, în cadrul unui calendar de plăți agreat de comun acord.

De asemenea, s-a agreat constituirea unui grup de lucru care să analizeze și să vină cu propuneri pentru modificarea și completarea legislatiției privind statutul și activitatea personalului din sistemul penitenciar, precum și continuarea unui dialog permanent.

La finalul întrevederii, ministrul justiției, interimar, vicepremierul Ana Birchall, a declarat că de la bun început „a manifestat deschidere la un dialog constructiv și de bună-credință, dar am arătat și determinare pentru a găsi soluții la problemele existente.

Mă bucur că astăzi am ajuns la un acord pentru implementarea soluțiilor identificate.

Vreau să mulțumesc tuturor reprezentanților sindicatelor din sistemul penitenciar pentru excelenta colaborare de până acum. Până la urmă, avem un interes comun, constând în rezolvarea problemelor existente în sistemul penitenciar.

Îmi exprim regretul că aceste probleme, deși erau cunoscute de multă vreme, și-au găsit rezolvarea abia acum.

Apreciez încă o dată colaborarea cu reprezentanții sindicatelor din aceste ultime săptămâni”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS