5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou Cod Galben de vijelii în aproape toată țara

Un nou Cod Galben de vijelii în aproape toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni noi atenţionări cod galben de vijelii şi ploi torenţiale, pentru aproape toate judeţele din ţară, valabile până marţi.

Codul Galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantități de apă însemnate intră în vigoare azi la ora 12.00 şi e valabil până mâine la ora 6.00.
Zonele afectate sunt:Maramureș, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și zonele montane;
În intervalul menționat în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și în cea mai mare parte a zonei montane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.
De asemnea , va fi Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată, de astăzi de la ora 12.00 şi până mâine la ora 23.00, în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, sud-vestul Moldovei. În intervalul menționat în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade în care se vor semnala intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și punctiform 40 l/mp.

ANM a emis şi o informare meteo de instabilitate atmosferică, pentru intervalul 20 mai, ora 11.00 – 21 mai, ora 22.00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS