Acasă Actualitate Procesul lui Dragnea: Pronunțarea sentinței, pe 27 mai / Instanța a respins...

Procesul lui Dragnea: Pronunțarea sentinței, pe 27 mai / Instanța a respins cererea de amânare formulată de avocații șefului PSD

-

Procesul angajărilor fictive în care Liviu Dragnea a fost condamnat în prima instanță la trei ani și jumătate de închisoare și în care completul de 5 judecători ar urma să pronunțe sentința întârzie să înceapă. Procesul era programat de la ora 11.00. Între timp, Curtea Constituțională a amânat pentru 5 iunie sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecție formulată de vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache. O decizie favorabilă l-ar putea scăpa pe Liviu Dragnea de condamnare, potrivit hotnews.
 
UPDATE 19:21 Pronunțarea sentinței în acest dosar este anunțată pentru 27 mai
 

UPDATE 19:20 Procurorul de ședință a cerut respingerea apelurile avocaților inculpaților. Urmează cuvântul inculpaților. Floarea Alesu a afirmat că că îi pare rău pentru cariera sa iar Olguța Șefu a declarat că la DGASPC Teleorman este „muncă enormă”.

UPDATE 18:16 Ședința instanței s-a reluat.

UPDATE 17:51 Ședința se suspendă pentru 15 minute.

UPDATE 17:18 Avocatul lui Liviu Dragnea cere desființarea senținței de 3 ani si 6 luni, primită în primă instanță, si achitarea clientului său.

UPDATE 16:41 Avocatul lui Dragnea susține că s-a împlinit termenul de prescripție specială și cere instanței să constate acest lucru.

UPDATE 15:50 Președintele completului de judecată de la Instanța supremă a anunțat că magistrații vor amâna pronunțarea unei sentințe în cazul lui Liviu Dragnea. Un avocat s-a declarat nemulțumit de ora târzie, iar președintele completului de judecată a spus că ”oricum vom amâna pronunțarea”.

UPDATE 15:36
Procurorul DNA spune ca Dragnea este autorul moral al infracțiunii de abuz în serviciu comisă de Floarea Alesu, fosta directoare a DGASPC Teleorman. Procurorul DNA a cerut aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, așa cum a apreciat instanța de fond.


UPDATE 15.18
Judecătorii au respins cererile avocaților de sesizare a CCR pe două excepții de neconstitutionalitate. A fost respinsă și solicitarea apărătorilor, de amânare până în 5 iunie. Au loc pledoariile finale, ceea ce înseamnă că este ultimul termen al procesului.
 
UPDATE 15.15 Procesul s-a reluat.

ȘTIRI VIDEO GdS

Grefierii au pensii de serviciu, nu speciale

Sindicatul Dicasterial, care reprezintă o parte din personalul auxiliar din instanţe şi parchete, recţionează la discuţiile privind tăierea pensiilor speciale.

Tiberiu Ungureanu, noul şef al ANP

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, l-a împuternicit, luni, pe comisarul-şef Tiberiu Ungureanu în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP)...