6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcesul lui Dragnea: Instanța a respins cererea de amânare formulată de avocații șefului PSD / Au loc pledoariile finale / Judecătorii anunță că vor amâna pronunțarea

Procesul lui Dragnea: Instanța a respins cererea de amânare formulată de avocații șefului PSD / Au loc pledoariile finale / Judecătorii anunță că vor amâna pronunțarea

Procesul angajărilor fictive în care Liviu Dragnea a fost condamnat în prima instanță la trei ani și jumătate de închisoare și în care completul de 5 judecători ar urma să pronunțe sentința întârzie să înceapă. Procesul era programat de la ora 11.00. Între timp, Curtea Constituțională a amânat pentru 5 iunie sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecție formulată de vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache. O decizie favorabilă l-ar putea scăpa pe Liviu Dragnea de condamnare, potrivit hotnews.

UPDATE 15:50 Președintele completului de judecată de la Instanța supremă a anunțat că magistrații vor amâna pronunțarea unei sentințe în cazul lui Liviu Dragnea. Un avocat s-a declarat nemulțumit de ora târzie, iar președintele completului de judecată a spus că ”oricum vom amâna pronunțarea”.

UPDATE 15:36
Procurorul DNA spune ca Dragnea este autorul moral al infracțiunii de abuz în serviciu comisă de Floarea Alesu, fosta directoare a DGASPC Teleorman. Procurorul DNA a cerut aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, așa cum a apreciat instanța de fond.


UPDATE 15.18
Judecătorii au respins cererile avocaților de sesizare a CCR pe două excepții de neconstitutionalitate. A fost respinsă și solicitarea apărătorilor, de amânare până în 5 iunie. Au loc pledoariile finale, ceea ce înseamnă că este ultimul termen al procesului.
 
UPDATE 15.15 Procesul s-a reluat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS