8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele Austriei propune alegeri anticipate în septembrie

Președintele Austriei propune alegeri anticipate în septembrie

Preşedintele austriac Alexander Van der Bellen a propus, duminică, organizarea în septembrie a alegerilor legislative anticipate, convocate după scandalul de corupţie ce a dus la demisia vicecancelarului Heinz-Christian Strache, urmată de destrămarea coaliţiei guvernamentale de la Viena, notează Agerpres.

‘Pledez pentru noi alegeri în septembrie, dacă este posibil la începutul acelei luni”, a declarat şeful statului austriac după întrevederea cu cancelarul Sebastian Kurz. Acesta din urmă a anunţat sâmbătă dezmembrarea coaliţiei de guvernare formate din Partidul Popular Austriac (OeVP) şi Partidul Libertăţii (FPOe), după demisia vice-cancelarului lider al extremei-drepte Heinz-Christian Strache, compromis de o înregistrare cu camera ascunsă în care acesta accepta finanţare pentru partidul său din partea unei pretinse nepoate a unui oligarh rus.

Scandalul a apărut vineri după-amiază, la scurt timp după ce publicaţiile germane Der Spiegel şi Süddeutsche Zeitung au difuzat o înregistrare video făcută cu camera ascunsă într-o pensiune din Ibiza în iulie 2017.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS