12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii au format cozi la noaptea muzeelor

Craiovenii au format cozi la noaptea muzeelor

Mii de doljeni au vizitat muzeele din Craiova, formându-se cozi în fața instituțiilor deschise până după miezul nopții pentru a marca Ziua Internaţională a Muzeelor și cea de-a XV-a ediție a Nopții Europene a Muzeelor.

Doljeni de toate vâsrtele au format cozi în fața muzeelor din Craiova, pentru a vizita expozițiile care i-au purtat în trecutul istoric al Olteniei dacă au fost la secția de Istorie-Arheologie. Cei interesați de natură au trecut pargul Secției de Științele Naturii unde au văzut expoziția de paleontologie “Oltenia – Terra fossilis”, au cunoscut speciile de păsări și animale specifice Olteniei dar  și  Universul și Sistemul nostru Solar. O lecție de obiceiuri și tradiții au primit cei care au trecut pragul Casei Băniei. De asemenea, iubitorii de artă au vizitat Palatul Jean Mihail cunoscut și sub numele de Muzeul de Artă din Craiova.

În acest an tema pentru nopatea muzeelor a fost „Muzeele, platforme culturale: viitorul tradiției“, iar tema Nopții Europene a Muzeelor este „Muzeul și școala“.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS