17.1 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Parada costumelor medeivale, la Craiova

Parada costumelor medeivale, la Craiova

Paradă de costume medievale și demonstrați specifice perioadei in centrul orașului Craiova. Este cea de a VII-a ediție a festivalului Mihai Viteazul.

Facem un arc peste timp și, în zi de mai, ne reîntoarcem la atmosfera din timpul marelui domnitor Mihai Viteazul. Îl omagiem astăzi pe voievodul care a transformat Cetatea Băniei într-unul din cele mai înfloritoare orașe, al doilea centru politic și militar al Țării Românești.

O parte din această atmosferă plină de viață din timpurile lui Mihai Viteazu va fi recreată în aceste două zile de meșteri și artiști veniți din toată țara la Craiova pentru acest festival. Craiovenii vor retrăi parfumul epocii medievale într-un cadru creat special la Zilele Mihai Viteazul, eveniment organizat de instituția din subordinea Consiliului Local Municipal – Casa de Cultură Traian Demetrescu. Soldații îmbrăcați în costume de lupte vor fi alături de vitejii noștri tineri în Piața din centrul vechi, iar domnițe, jupâni și cavaleri vor prezenta craiovenilor meșteșuguri de altădată. Nu vor lipsi nici cele mai frumoase costume medievale ce vor pleca într-o paradă în această după amiază, de aici, de la statuie spre centrul vechi din Piața Buzești.

În această seară la ora 18.40 va fi spectacol de lupte medievale, la ora 19.00 concurs de tir cu arcul și spectacol de dansuri medievale și lupte medievale. La ora 19.30 vor fi ateliere creative cu lucru în piele, metal și alte materiale. La ora 20.00 va fi școală de instrucție cu pedepse medievale. Spectacole și demonstratii vor fi pana după orele 22. Toate evenimentele se vor derula pe scena amplasată în piața Mihai Viteazul. Ziua se va încheia cu spectacol pirotehnic.

Spectacole și demonstrații specifice perioadei medievale vor fi și duminică începând cu ora 10.00 și până aproape de orele 23.00

Carmen Dumitrescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Fotbaliștii din Premier League sunt apți! Testele Covid-19 au...

Toate testele de depistare a infecţiei cu virusul Covid-19 efectuate în Premier League în ultima săptămâna au dat rezultate negative, informează Agerpres.

O magazie cu lemne din Piatra-Olt a luat foc

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în orașul Piatra-Olt, pentru...

Olt: Agent economic, amendat cu 35.000 de lei

La data de 31 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt,...