14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEuroparlamentare2019: Marine Le Pen vrea să formeze „o super-facţiune” cu partide cu viziuni similare în viitorul Parlament European

Europarlamentare2019: Marine Le Pen vrea să formeze „o super-facţiune” cu partide cu viziuni similare în viitorul Parlament European

Lidera extremei drepte din Franţa, Marine Le Pen, a declarat că doreşte să formeze o „super-facţiune” cu alte partide politice cu viziuni similare în viitorul Parlament European, transmite sâmbătă agenția DPA, citată de Agerpres.

Le Pen, care conduce Adunarea Naţională (AN, fostul Front Naţional din Franţa, extrema dreaptă, de opoziţie), a explicat că o astfel de alianţă ar putea modifica structura Uniunii Europene pentru „prima dată în ultimele decenii”. „Perspectiva mă inspiră”, a adăugat ea.

Le Pen a făcut aceste comentarii în cadrul unui summit al naţionaliştilor europeni găzduit sâmbătă la Milano de liderul partidului italian Liga, Matteo Salvini, care deţine şi portofoliile de vicepremier şi ministru de interne.

Şefa AN a declarat că preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, ar trebui să demisioneze dacă partidul său nu va ieşi pe primul loc la alegerile europarlamentare.

Potrivit DPA, este de aşteptat ca extrema dreaptă să înregistreze un rezultat bun la alegerile europene din 23-26 mai în întregul bloc comunitar, dar este foarte probabil ca încercarea de a uni toate formaţiunile de această factură într-o singură alianţă să se dovedească dificilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS