83 cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în 13 judeţe şi în Bucureşti, în ultima săptămână, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, citate de Mediafax.
Astfel, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este 16.800, din care 64 de decese.
În perioada 13.05.2019 – 17.05.2019 au fost raportate încă 83 de cazuri nou confirmate în 13 județe și în municipiul București, cele mai multe înregistrându-se în Neamț (40), Teleorman (7), Brașov (6), Buzău (6) și București (5).
Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.