8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia va avea primul registru al infractorilor sexuali

România va avea primul registru al infractorilor sexuali

România va avea primul registru al infractorilor sexuali, fiind o bază de date, unde vor fi trecuţi toţi cei condamnaţi pentru viol, pedofilie, proxenetism şi nu numai. Proiectul de lege a fost aprobat de Parlament.
Persoanele condamnate pentru agresiuni sexuale vor fi urmărite de poliţişti chiar şi după ispăşirea pedepsei. Extrem de important, având în vedere că rata de recidivă pentru persoanele condamnate în astfel de cazuri este de 70%.
Registrul, care urmează să fie gestionat de către M.A.I. va conține datele persoanelor judecate și condamnate pentru infracțiuni de natură sexuală.
Legea prevede și obligativitatea agresorilor de a-și declara schimbarea domiciliului sau părăsirea localității pe o durată mai lungă de 15 zile. Deopotrivă, polițiștii au responsabilitatea de a verifica periodic persoanele înscrise în Registru.
Inspectoratul General al Poliției Române are sarcina de a face Registrul funcțional până la 1 ianuarie 2020. Conform datelor MAI, in romania are loc cel putin un viol zilnic iar un minor este abuzat la fiecare 4 zile. Dupa votul dat de Parlament, legea merge la presedinte la promulgare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS