8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTheresa May va prezenta la începutul lunii iunie un proiect de lege privind retragerea din UE

Theresa May va prezenta la începutul lunii iunie un proiect de lege privind retragerea din UE

Guvernul premierul britanic Theresa May va prezenta în Parlament, în prima săptămână din luna iunie, proiectul de lege privind implementarea acordului de retragere a Marii Britanii din UE, a informat marţi seara un purtător de cuvânt, relatează site-ul agenţiei Dpa.
„Premierul s-a întâlnit cu liderul opoziţiei pentru a clarifica determinarea de a aduce o concluzie discuţiilor şi de a împlini rezultatul referendumului privind ieşirea din UE”, a informat purtătorul de cuvânt.

„Aşadar, vom prezenta proiectul de lege privind acordul de retragere în prima săptămână din iunie. Este obligatoriu să facem acest lucru dacă vrem ca Marea Britanie să se retragă din UE în vacanţei parlamentare din vară”, a adăugat acesta, informând că discuţiile „între premier şi liderul opoziţiei au fost folositoare şi constructive”.
Acordul de Brexit, negociat de Theresa May, a fost respins de trei ori de parlamentarii britanici.
Premierul britanic a prezidat o întâlnire de cabinet de trei ore, marţi, pentru a discuta despre progresul făcut pentru a rezolva impasul politic privinf Brexit.
Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS