17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: Pentru PSD este mult mai important să-i fie bine lui Dragnea

Iohannis: Pentru PSD este mult mai important să-i fie bine lui Dragnea

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că a transmis PSD-ului în scris motivele pentru care a respins cele trei propuneri de miniştri, Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Liviu Brăiloiu, precizând că este vorba despre proasta guvernare şi justiţia, pe care a catalogat-o sub asaltul PSD.

Şeful statului a anunţat că a transmis în scris Guvernului motivele pentru care i-a respins pe miniştrii propuşi de PSD.

Preşedintele Iohannis a reluat criticile la adresa partidului de guvernământ. “PSD-ul se ocupă de problemele lui Dragnea, nu de problemele românilor” – a declarat preşedintele.

“Cea mai slabă guvernare de după Revoluție: zero autostrăzi, spitale, doar promisiuni, nimic la realizări. Cu o excepție: la modificări pe legile justiției, pe codurile penale au lucrat mult și prost.

Se pune întrebarea retorică: de ce au lucrat PSD-iștii atât de mult și de intens pentru îndoirea legilor justiției: Răspunsul e cunoscut și clar: pentru a-l scăpa pe Dragnea de justiție.

Înainte de Paști mi-au propus PSD-iștii o remaniere a acestui guvern. Nu pentru a face guvernarea mai bună, s-au certat ei între ei, găștile din PSD, și au venit cu trei propuneri: Nicolicea, Florea și Brăiloiu.

Le-am spus atunci că nu sunt de acord cu remanierea pentru că nu aduce nimic bun și nu e făcută pentru a guverna mai bine. Azi le-am dat PSD-iștilor refuzul meu și în scris ca să înțeleagă mai bine.

În expunerea de ăână acum se vede clar că apar două teme. justiția și proasta guvernare. Proasta guvernare care ncearcă prin OUG-uri să creeze impresia că lucreze pentru români, dar ea de fapt acoperă lipsa de soluții.

Exact aceste două teme le-am propus românilor pentru referendumul din 26 mai. Prima temă: justiția. Aștepot să spună românii că nu sunt de acord cu politicienii corupții, în sensul că Da, suntem de acord cu interzicerea corupției am vrut să spun, cu interzicerea amnistierii pentru fapte de corupție. A doua întrebare: Da, suntem de acord să se interzică OUG în domeniul justiției și politicii penale. Avem ocazia deosebită să decidem viitorul României pe 26 mai. Alegerile și referendumul sunt despre viitorul european și al României. Într-o democrație, lucrurile se schimbă prin vot. Așadar, votați pe 2 mai”, a mai declarat preşedintele Klaus Iohannis

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS