16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAna Birchall: În cazul Mazăre am reuşit cea mai rapidă extrădare

Ana Birchall: În cazul Mazăre am reuşit cea mai rapidă extrădare

Ana Birchall a declarat aseară la un post tv că extrădarea lui Radu Mazăre este cea mai rapidă din istoria fugarilor români. „Procedura de extrădare operată de Ministerul Justiției a durat de vineri de la ora 13.15 când noi am primit la Ministerul Justiției documentele de la instanță, până azi la 17.19 (Marţi, 14 mai, n.r.) când am fost notificați oficial că a fost admisă extrădarea”. Cu două zile înainte Radu Mazăre fusese capturat de poliția din Madagascar.
Ministrul Justiţiei Ana Birchall a anunţat marți că procedura de extrădare a lui Radu Mazăre a fost admisă de autorităţile din Madagascar şi că, de acum, vor fi puse în aplicare, în regim de urgenţă, dispoziţiile privind preluarea fostului primar. Radu Mazăre va fi extrădat, anunţă deja presa din insula unde s-a adăpostit fostul lider PSD.
Jean Jaques Randrianasolo a subliniat că această persoană condamnată va fi deferită justiţiei române, potrivit L’Express de Madagascar.
„Procedura de extrădare a fost admisă de autorităţile din Madagascar. De acum sunt puse în aplicare în regim de urgenţă dispoziţiile privind preluarea din Madagascar a lui Radu Mazăre, sub escortă, de către autorităţile competente din România”, a declarat Ana Birchall.

În cazul Elenei Udrea și al Alinei Bica, procedura de extrădare nu a fost realizată niciodată. Cele două au fost reținute, în luna octombrie 2018, de autoritățile din Costa Rica, dar Ministerul justiției din România nu s-a grăbit cu procedurile de extrădare, astfel încât în luna decembrie Statul român a fost nevoit să renunțe la aducerea celor două în țară, pentru că între timp condamnările lor fuseseră suspendate ca urmare a unei decizii a CCR.
Și în cazul lui Puiu Popoviciu, Ministerul Justiției s-a dovedit inactiv. Pe 3 august 2017, omul de afaceria fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani închisoare în dosarul „Băneasa”. În luna iunie, cu o lună înainte de hotărârea definitivă, a părăsit România. Ulterior a fost reţinut luni de către London Motropolitan Police, dar eliberat imedita după aceea. Și în prezent, el se află în capitala Regatului Unit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS