13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo în Oltenia şi la munte în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo în Oltenia şi la munte în următoarele două săptămâni

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele 14 zile. Astfel, în Oltenia, până pe 17 mai, temperaturile maxime vor avea variații nesemnificative, iar media acestora se va situa în jurul a 20 de grade. În intervalul 17-19 mai, vremea se va încălzi și se vor înregistra medii ale maximelor până la 25 de grade. În a doua săptămână a intervalului, regimul termic va avea ușoare variații de la o zi la alta, iar mediile valorilor diurne se vor situa în jurul a 24 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative în
prima săptămână, urmând a se înregistra medii în jurul a 11 grade, iar din data de 20 mai vor crește ușor până la 12…13 grade. În a doua săptămână mediile minimelor vor avea variații ușoare, de la 10 grade la 13 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ în intervalul 14 – 17 mai.

La munte

Temperaturile maxime, în medie, în prima săptămână vor fi de 11…13 grade, iar în cea de-a doua, de 13…15 grade. Media temperaturilor nocturne, în prima jumătate a intervalului, se va situa în jurul a 5 grade, iar a doua parte, în ușoară creștere, va fi de 6…7 grade. Vor fi averse în fiecare zi, pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ în intervalul 14 – 18 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS