Fondul Român de Contragarantare (FRC) invită firmele care vor fi selectate la finanțare în programul Start-Up Nation 2018-2019 să opteze pentru contragarantare la creditul-punte pe care îl iau de la băncile partenere, mecanismul fiind unul opțional, potrivit startupcafe.

Stere Farmache, presedintele directoratlui FRC a transmis, vineri, StartupCafe.ro urmatoarele precizari legate de programul Start-Up Nation:

  • „Deși opțională, contragarantarea acordată în cadrul programului este de 60% din valoarea garantată de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM);
  • Contragarantarea reduce valoarea comisionului FNGCIMM de la 3,8% la 2,48% (-1,32 puncte procentuale), iar valoarea ajutorului de stat acordat în situația unui credit-punte în valoare de 200.000 lei pe o perioada de 24 luni este de 5.120 lei.
  • Acest ajutor de stat reduce valoarea absoluta a comisionului de garantare pe care antreprenorul o va plati, la acordarea creditului punte.
  • Încurajăm toți antreprenorii să ceară informații băncilor partenere și să solicite acestora sau, direct FRC detalii privind mecanismul de garantare-contragarantare si beneficiile asociate acestuia”.

Reamintim că în ediția precedentă a programului Start-Up Nation unii dintre antreprenori s-au plâns de durata mare a analizei dosarelor la FRC.

Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.