16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Admnistraţia Naţională de meteorlogie a transmis prognoza meteo pentru următoarle patru săptămâni, 7 mai – 3 iunie 2019.
În prima săptămână de prognoză, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în vestul, centrul și nord-vestul teritoriului. Ploile vor continua să cadă în majoritatea zonelor ţării.

În săptămâna 7 – 13 mai, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în vestul, centrul și nordvestul teritoriului.
Regimul pluviometric va fi excedentar pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile centrale, estice și la munte.

În săptămâna 13 – 20 mai, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi excedentare în jumătatea estică a teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

În săptămâna 20 – 27 mai, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor încadra în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 27 mai – 3 iunie, valorile termice estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele specifice intervalului, posibil ușor mai ridicate în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, dar și ușor deficitar în vestul și nord-vestul teritoriului. În rest cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS