10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTinerii încurajaţi să voteze pentru Europa

Tinerii încurajaţi să voteze pentru Europa

67% dintre tineri (între 18-24 ani) susține apartenența țării proveniente la UE, conform unui studiu Eurobarometer. Totuși, doar 28% dintre aceștia au votat la alegerile europene din 2014. Parlamentul European al Tinerilor (EYP) din România încurajează generațiile tinere cu drept de vot să și-l însușească în perioada 23-26 mai.

“Datorită EYP România, reușim să înțelegem cu adevărat importanța implicării în aspectele din plan European. Prin valorile pe care le promovează, simțim că opiniile noastre sunt auzite și importante. Tinerii europeni sunt astfel susținuti în exprimarea convingerilor și în votarea pentru viitorul lor,” spune Maria Ani, Președintele Sesiunii Regionale de Selecție Transilvania 2019. Acest program educațional oferă tinerilor posibilitatea de a se implica activ în demersuri democratice, nu doar în timpul alegerilor, dar și în viața de zi cu zi.

Voluntari EYP din întreg continentul au organizat evenimente diverse cu numeroși candidați politici si campanii media pentru a oferi o voce tinerilor.
«Departamentul de Trainings & Pregătire Academică încearcă, la fiecare astfel de sesiune, să adreseze probleme esențiale pe care Uniunea Europeană le are în momentul de față,” afirmă Ioana Gopșa, Responsabil Trainings & Pregătire Academică.
Din Spania până în Lituania, din Finlanda până în România, tinerii din EYP se implică activ în modelarea comunității. Le pasă de Europa și vor să aibă un cuvânt de spus când proiectul european nu mai este luat în serios. „Prin EYP, învățăm să luăm decizii bune prin practică, nu prin a urmării direcții”, spune Teodora Burduja, Coordonator Regional Muntenia, EYP România. Ce înseamnă Europa pentru tineri și de ce vor să voteze în alegerile Europarlamentare? Urmăriți acest video pentru a afla mai multe despre implicarea acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS