16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeclarație controversată a ministrului Sănătății: Cred că suntem un popor de infractori

Declarație controversată a ministrului Sănătății: Cred că suntem un popor de infractori

​Declarație controversată a ministrului Sănătății, Sorina Pintea, care a afirmat, în cadrul unui eveniment: „Cred că suntem un popor de infractori.” Sorina Pintea a făcut această afirmație în contextul unei discuții mai ample despre şpaga pe care o dau pacienţii în spitalele de stat, scrie Hotnews.

„Am constatat și de-a lungul carierei mele că, dacă nu există măsuri coercitive, nicio problemă nu se rezolvă. Și nu se referă doar la sesizarea organelor de cercetare penală, trebuie să fie ceva mai mult decât atât. Am publicat pe site-ul Ministerului Sănătății modificarea amenzilor pentru măsuri igienico-sanitare, pentru depășirea timpilor de staționare în UPU. Vă spun foarte sincer, m-a amuzat reacția unora de după și mă gândeam, sper să nu mă citeze nimeni, eu cred că suntem un popor de infractori. În momentul în care se măresc amenzile, protestăm. Păi dacă eu n-am de gând să încalc legea, de ce să fiu supărat că cresc amenzile?”, a afirmat ministrul Sănătății, potrivit Digi 24.

Sorina Pintea a vorbit adesea, în calitate de ministru al Sănătății, despre fenomenul șpăgii din spitale, pe care l-a recunoscut deschis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS