11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBogdan Licu spune că reluarea anchetei în dosarul Mineriadei ar reveni Secţiei de investigare a magistraţilor

Bogdan Licu spune că reluarea anchetei în dosarul Mineriadei ar reveni Secţiei de investigare a magistraţilor

Procurorul general Bogdan Licu a anunţat, miercuri, că a contestat decizia instanţei supreme de restituire a dosarului Mineriadei la Parchet, precizând însă că, dacă decizia va rămâne definitivă, competenţa de reluare a anchetei revine Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).
„Am formulat contestaţie astăzi (miercuri -n.r.) împotriva deciziei de restituire a cauzei la Parchet, vom vedea mai departe ce este de făcut. Nu pot admite nimic (că dosarul nu este bine făcut- n.r.) pentru că nu a venit motivarea, am luat la cunoştinţă doar de minută, despre ce a hotărât domnul judecător, vom vedea motivarea şi vom hotărî ce este de făcut. Nu am avut ce să discut cu domnii procurori în acest moment până nu vine motivarea. Aşteptăm motivarea. Reluarea anchetei ar reveni, potrivit competenţelor din acest moment, Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru că în cauză este implicat un magistrat. Nu se pune problema să fie tras cineva la răspundere. Eu sper să nu rămână situaţia aşa pentru că, după cum ştiţi, dosarul Mineriadei, pe lângă dosarul Revoluţiei, reprezintă o pată neagră pentru Ministerul Public”, a declarat Bogdan Licu, la sosirea la sediul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).
Întrebat cine trebuia să verifice legalitatea rechizitoriului, procurorul general interimar a precizat că este convins că acest lucru a fost făcut de către şeful Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, generalul Gheorghe Cosneanu.
Precizările vin după ce magistraţii instanţei supreme au decis, miercuri, să restituie dosarul Mineriadei la procurorii Parchetului General, fiind constatată nulitatea rechizitoriului. Decizia nu e definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS