14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei posturi vacante la CCR

Trei posturi vacante la CCR

Fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu este propunerea social-democraţilor pentru postul de judecător la CCR, din partea Camerei Deputaţilor, au declarat surse politice, pentru Mediafax.
Pe 25 aprilie, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a anunţat că PSD va avea două nominalizări, până pe 7 mai, pentru postul de judecător al CCR, o propunere fiind făcută de Senat, iar o alta de Cameră. Conform calendarului ar urma ca, marţi, Comisia juridică să adopte raport cu privire la candidaturile penru funcţia de magistrat al Curţii.
Totodată, referitor la nominalizările pentru posturile de magistrat la Curte, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, vineri, că PSD-ALDE va avea o singură nominalizare pentru postul de judecător la CCR, în contextul încheierii mandatului magistratului Maya Teodoroiu. Termenul depunerii candidaturilor a fost stabilit pentru luni, potrivit unei decizii a Biroului permanent al Senatului.
Mandatul magistratului Ştefan Minea la CCR expiră pe data de 15 iunie. Acesta a fost numit judecător CCR pe 15 iunie 2010.
Mandatul judecătoarei Curţii Constituţionale Simona-Maya Teodoroiu expiră pe 15 iunie. Aceasta a fost propusă de PSD şi aleasă în februarie 2015 de plenul Senatului în calitatea de judecător al CCR în locul lui Toni Greblă, care a demisionat din această funcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS