14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA cere închisoare cu executare pentru Sorin Oprescu şi sechestru pe averea iubitei fostului primar al Capitalei

DNA cere închisoare cu executare pentru Sorin Oprescu şi sechestru pe averea iubitei fostului primar al Capitalei

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a cerut, luni, la ultimul termen din dosarul lui Sorin Oprescu de la Tribunalul Bucureşti, închisoare cu executare pentru fostul primar al Capitalei, lăsând la aprecierea instanţei limitele pedepsei. Oprescu a fost cercetat pentru mai multe fapte de corupţie, potrivit Mediafax.
„Faţă de Oprescu Sorin sunt probe. Nu a recunoscut infracţiunile şi să dispuneţi pedeapsa cu închisoarea . Să aveţi în vedere calitatea sa şi să aplicaţi pedepse complementare şi accesorii. (…) Lăsăm la aprecierea instanţei limitele pedepsei. Aplicare sechestru asigurător până la concurenţa 2.4 milioane de lei. (…) Până în 2012, când l-a cunoscut pe Oprescu avea 0 lei, după aceea, când avea acelaşi salariu de 4.000 de lei, sumele au început să crească: 30.000 de euro, 10.000 de euro – sumele transferate de ea la părinţi şi invers. Sumele nu pot fi acoperite din salariul de 1.000 de euro pe lună. Imobilul din Herăstrău a fost cumpărat din sumelele din mită pentru a justifica sumele din conturi”, a spus procurorul la ultimul termen de la Tribunalul Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS