11.6 C
Craiova
duminică, 15 decembrie, 2019
Acasă Actualitate Papa Francisc şi-a început vizita de trei zile din Bulgaria

Papa Francisc şi-a început vizita de trei zile din Bulgaria

-

Papa Francisc a început duminică dimineață vizita pe care o face în Bulgaria și Macedonia de Nord, o vizită în care va trebui să procedeze cu mare atenție din cauza sensibilităților pe relația cu bisericile orthodoxe din cele două țări balcanice în care catolicii sunt o mică minoritate, notează Hotnews.

Bulgaria, o țară cu 7,1 milioane de locuitori, are doar 58.000 de catolici, iar în Macedonia de Nord, din cei 2 milioane de locuitori, doar 15.000 sunt catolici.

Scopul vizitei de trei zile este de îmbunătățire a relațiilor cu bisericile orthodoxe, parte a campaniei Vaticanului de reapropiere a celor două ramuri ale Creștinismului ce s-au despărțit în 1054.

Misiunea este însă delicată din cauza că bisericile orthodoxe din cele două țări sunt prinse în propriiile conflicte interne, care au afectat și relațiile cu catolicii. Liderii Bisericii Orthodoxe Bulgare au ordonat preoților săi să nu ia parte la rugăciuni și slujbe împreună cu Papa, pentru că legile nu permit acest lucru. Suveranul Pontif se va întâlni, însă, cu Patriarhul Neofit și va vizita catedrala orthodoxă din Sofia.

Biserica Orthodoxă din Bulgaria a spus, luna trecută, într-un comunicat de presă, că invitația pentru papă a fost făcută de autoritățile statului, sugerând că i-a fost dat doar un rol secundar în planificarea ei.

Ortodocșii bulgari sunt printre cei mai duri în privința relațiilor cu Biserica Catolică. Este singura comunitate orthodoxă care a boicotat cele mai recente întâlniri organizate în cadrul dialogului oficial orthodox-catolic și a boicotat și Consiliul Pan-Orthodox din 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

Premierul Abe a inaugurat Stadionul Naţional 2020

Premierul japonez Shinzo Abe a salutat duminică finalizarea Stadionului Național construit pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Recepţia vine la trei...