5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Economiei: Lucrările la BRUA continuă

Ministrul Economiei: Lucrările la BRUA continuă

Lucrările la proiectul gazoductului BRUA continuă, acestea fiind chiar accelerate, iar termenul de finalizare a rămas neschimbat, a declarat, vineri, pentru Agerpres, ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

Declaraţia oficialului român vine în urma unei postări pe o reţea de socializare a lui Cristian Ghinea, deputat USR, în care menţiona că termenul de finalizare al proiectului BRUA a fost amânat cu un an.

„Lucrările la BRUA continuă. Deja avem şi autorizaţiile pentru Podişor – Tuzla. Ele încep în imediata apropiere. Accelerăm BRUA pentru că aşteptăm ca gazul din offshore, respectiv companiile Exxon şi OMV să demareze şi atunci noi trebuie să fim pregătiţi. Foarte mulţi vorbesc, foarte puţini cunosc. Pe de altă parte, nu poţi favoriza Gazprom. Gazprom-ul în interiorul României nu are reţele de gaze, nu are conducte. Cine spune lucrul acesta nu cunoaşte”, a spus Niculae Bădălău, menţionând că termenul de finalizare a rămas neschimbat.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Economiei, termenul de finalizare pentru faza a II-a este după realizarea procedurii de ‘open season’ care este acum în derulare de către Transgaz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS