3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAI: În perioada de Paşte şi 1 Mai au fost date sancţiuni de 14 milioane de lei

MAI: În perioada de Paşte şi 1 Mai au fost date sancţiuni de 14 milioane de lei

Poliţiştii au dat în perioada sărbătorilor de Paşte şi de 1 Mai sancţiuni în valoare totală de 14 milioane de lei, peste 20.000 din numărul total de amenzi fiind pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, a anunţat, joi, Ministerul Afacerilor Interne, printr-un comunicat de presă, informează Agerpres.

Peste 22.000 de angajaţi ai MAI au fost la datorie în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai, se arată în comunicatul citat, precizându-se că în această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite care să afecteze ordinea publică, iar numărul accidentelor rutiere a scăzut semnificativ.

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea intervenţiilor rapide în situaţii de urgenţă.

Pompierii au intervenit la peste 8.000 de solicitări, majoritatea – aproape 6.600 – pentru acordarea de asistenţă medicală de urgenţă.

De asemenea, s-a acţionat pentru stingerea a 400 de incendii, cauzele principale ale producerii acestora fiind focul în spaţii deschise (incendii de vegetaţie) şi coşuri de fum necurăţate sau defecte.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au efectuat 92 de misiuni, fiind salvate 55 de persoane.

În perioada sărbătorilor au fost sesizate aproape 4.500 de infracţiuni. Pentru cele aproape 44.000 de contravenţii constatate au fost aplicate sancţiuni în valoare de aproape 14.000.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS