17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMacedonia de Nord: Premierul face apel la concetăţenii săi să meargă la vot la alegerile prezidenţiale din 5 mai

Macedonia de Nord: Premierul face apel la concetăţenii săi să meargă la vot la alegerile prezidenţiale din 5 mai

Premierul Macedoniei de Nord, Zoran Zaev, care este liderul partidului de guvernământ SDSM, a făcut apel la concetăţenii săi joi să meargă la vot duminică, 5 mai, când are loc cel de-al doilea tur de scrutin prezidenţial, după ce la primul tur, pe 21 aprilie, rata participării a fost de 41,8 %, relatează informează Agerpres, citând Xinhua.

Într-o înregistrare video, Zaev a afirmat că alegerile de duminică implică o decizie-cheie într-un moment critic pentru ţară.

”Fac apel la toţi cetăţenii noştri să meargă la vot şi să voteze după propria conştiinţă, atât pentru viitorul ţării noastre, cât şi pentru cel al copiilor noştri”, a declarat Zaev, cerându-le să lase divizările deoparte pe 5 mai şi să fie uniţi în decizia lor.

Potrivit lui Zaev, în ultimii doi ani, cetăţenii au sprijinit rezolvarea celor mai dificile probleme în ce priveşte relaţiile de vecinătate şi deschiderea perspectivelor Macedoniei de Nord.

Într-o apariţie anterioară la televiziune, premierul a afirmat că este sigur că rata participării la vot pe 5 mai va fi mai mare. ”Dacă participarea va fi mai mică, atunci am putea fie să reorganizăm alegerile, fie să amendăm Constituţia pentru ca preşedintele să fie ales de către parlament. Am încredere totuşi că preşedintele va fi ales de către popor”, a mai spus Zaev.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS