16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHoria Mihail aduce „Pianul călător“ la Slatina și Caracal

Horia Mihail aduce „Pianul călător“ la Slatina și Caracal

Municipiile Slatina și Caracal vor fi, în acest week-end, gazda renumitului pianist Horia Mihail, cele două orașe fiind incluse în turneul „Pianul călător“ 2019.
Primul dintre concerte va avea loc sâmbătă, 4 mai 2019, la Slatina, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu“, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile în sala de spectacole. A doua zi, pianul călător va poposi la Teatrul Național din Caracal, unde tot cu începere de la ora 19,00 pianistul Horia Mihail va concerta pentru melomanii care au primit deja, în cadrul acestui proiect, un pian de concert.
Proiectul „Pianul călător“ a început în 2011, „pornind de la o poveste găsită în cărtile de istoria muzicii, cea a turneului lui Franz Liszt din 1846-1847 prin ceea ce avea să devină mai târziu România“, scrie Oltea Serban-Pârâu pe site-ul special al proiectului, www.pianulcalator.ro.
„Am ajuns în anul 2019, si Horia Mihail a optat pentru o incursiune în clasicismul vienez, invitându-ne sa ascultam Sonata în si minor, HOB.XVI 32 de Haydn, Sonata în Re major KV 311 de Mozart si celebra Sonata Appassionata nr. 23 în fa minor op. 57 de Beethoven“, ne mai dezvăluie Oltea Șerban-Pârâu din programul acestei ediții. Turneul a început în 11 aprilie, la Tulcea, iar după 14 concerte peste tot în țară se va încheia, cu al 15-lea, la București..

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS